NAW Gegevens

Bert Kruijer Financiele diensten b.v
Hoofmeester 27
9951LA Winsum
Tel: 0595-443125
Fax: 0595-442739
Email: bert@bertkruijerfd.nl
info@bertkruijerfd.nl

AFM vergunningnummer: 12039786
Samenwonen


Bij samenwonen moet er ook veel geregeld worden . Niet alleen zijn er allerlei zaken wat u eerder apart had maar nu samen kan nemen zoals een dubbele internet- aansluitingen , of dubbele meubels. Ook op het gebied van verzekeringen kan hetzelfde voorkomen, b.v. twee inboedelverzekeringen en twee aansprakelijkheidsverzekeringen. Er is dus een overlap in voorzieningen. Het is dan raadzaam om de verzekeringen tot een enkel voordeelpakket te maken zodat een van de verzekeringen moet worden opgezegd. Dit kan ik allemaal voor u verzorgen zodat bij samenwoning u samen weer goed verzekerd bent.

Daarnaast is het zo dat u bij samenwonen afspraken moet maken want wat gaat er gebeuren als de samenwoning zal worden ontbonden. Dit soort afspraken leg je vast in een samenlevingscontract die je bij een notaris kan laten opstellen.

In een samenlevingscontract leg je de volgende zaken vast:

Verdeling van het inkomen en de kosten.

Verdeling van de bezittingen.

Afspraken over de woning.

Voordelen van een samenlevingscontract :

Vaak is een beroep op partnerpensioen van de partner mogelijk.

Een samenlevingscontract is geregistreerd dus met het oog op de nalatenschap is het een belangrijk bewijs als een van de partners komt te overlijden.

Er zijn door het samenlevingscontract wederzijdse rechten bij overlijden, daarvoor is een testament ook van belang , Vraag hierom bij uw notaris.

Verwerkingstijd: 0.03 seconden